Fa En

قفسه بندی انبار کارخانه را چگونه انجام دهیم؟

23 اسفند ، 1399
تیم فضاسازان امین

نحوه قفسه بندی انبار کارخانه به چه عواملی بستگی دارد؟

یکی از مهمترین اموری که امروزه برای سروسامان دادن به انبارها انجام می شود، نحوه قفسه بندی انبار کارخانه است. این کار باعث می شود تا بهتر بتوان از فضای انبارها استفاده نمود. قفسه بندی دارای مزیت های زیادی بوده و به انواع مختلفی انجام می شود. در این مقاله با این موارد آشنا می شویم.

استاندارد چیدمان انباراستاندارد چیدمان انبار کارخانه

نحوه قفسه بندی انبار کارخانه

معمولا قفسه بندی در انبارها بر اساس نوع کالا و نوع انبار به انواع مختلفی انجام می شود. در کارخانه ها با توجه به چند مورد مهم نحوه قفسه بندی تغییر می کند و در صوتی که به این نکات توجه نشود کمترین نتیجه آن پایان تاریخ انقضای بعضی از محصولات و یا مفقود شدن بعضی دیگر در میان تنوع محصولات انبار شده است. برای همین انتخاب قفسه بندی انبار کارخانه بسیار مهم است.

چگونه نحوه قفسه بندی را انتخاب کنیم؟

یکی از مواردی که در انتخاب نحوه قفسه بندی تاثیر زیاد دارد ساختار انبار و جزئیات آن است. چند مورد مهم در تعیین انتخاب نحوه قفسه بندی تاثیر دارد.

سیستم های قفسه بندی

در هر انبار می توان از سیستم های مختلفی جهت اجرای قفسه بندی استفاده نمود. هر کدام از این سیستم ها نیز به روشی خاص قابل اجرا هستند. به عنوان مثال قفسه بندی خود را بر اساس تاریخ انقضا کالا ها انجام داده و این محصولات را در قفسه ها قرار می دهد.

تنوع کالاها

افرادی که در انبارها به کار مشغول می شوند باید از تنوع کالاهای انبار شده به خوبی آگاه باشند. توجه به تاریخ انقضاء، کالاها از چه نظر با هم تفاوت دارند و در هر کدام وزن و اندازه چه میزان است. این موارد باعث می شود تا نحوه قفسه بندی انبار کارخانه تعین شود.

نحوه چیدمان بر اساس شکل

می توان قفسه بندی انبارها را بر اساس شکل ظاهری محصولات انجام داد. با دارا بودن تنوع زیاد در شکل ظاهری انتخاب قفسه بندی مناسب و نحوه اجرای آن در هر انبار متفاوت است. در این نحوه قفسه بندی در انبارها کالاهای استوانه ای بر روی قفسه های بازویی و محصولات کوچک در باکس های پالت نگهداری می شوند.

بهترین روش چیدمان قفسه های انباربهترین روش چیدمان قفسه های انبار 

چگونگی نگهداری محصولات

از دیگر نکات مهم در نحوه قفسه بندی انبار کارخانه چگونگی نگهداری کالاها است. بعضی از محصولات را نمی توان از بسته بندی خود خارج نمود و در معرض آلودگی قرار داد. نگهداری هر کدام از این محصولات با شرایط بسیار خاصی انجام می شود که تاثیر زیادی در نحوه قفسه بندی انبار دارد.

چگونگی حمل و نقل و جابجا نمودن محصولات در انبار

با توجه به اندازه محصولات فاصله قفسه بندی ها با یکدیگر متفاوت است. در بعضی از انبارها به دلیل تراکم و بزرگی کالاها باید از لیفتراک برای جابجایی آنها استفاده شود. در این نحوه قفسه بندی انبار کارخانه باید فضایی برای حرکت این وسیله در بین قفسه بندی ها در نظر گرفته شود و محصولات سبک تر حتی المقدور در قفسه های بالاتر و محصولات سنگین تر در پایین قرار بگیرند. توجه به ظرفیت نگهداری و تحمل بار در هر نوع قفسه بندی نیز باید حتما در نحوه قفسه بندی انبار کارخانه مد نظر انبارداران قرار بگیرد.

روش های متداول در نحوه قفسه بندی انبار کارخانه

1- بر اساس وزن

در این روش محصولات سنگین در قفسه های پایین و کالاهای سبک در قفسه های بالا قرار می گیرند.

2- بر اساس تاریخ انقضاء محصولات

در این نوع سیستم محصولاتی نظیر مواد غذایی و یا بهداشتی که تاریخ مصرف معینی دارند در نزدیک ترین قفسه ها و محصولاتی که تاریخ مصرف بیشتری دارند در قفسه های دورتر قرار می گیرند.

3- نوع محصولات تعیین کننده روش انبارداری

مشخص نمودن هر کدام از قفسه ها برای کدام یک از محصولات نیز از روش های نحوه قفسه بندی انبار کارخانه است. در این روش دسترسی ساده تر و محصولات از یکدیگر مجزا قرار می گیرند.

4- روش کد گذاری

این نحوه قفسه بندی انبار کارخانه خود به چند روش زیر مجموعه انجام می شود. در این روش بر اساس کد انتخابی که ممکن است ساده، با حروف، با عدد، ترکیبی، نیومونیک و کدینگ مخفی باشد انجام می شود. به عنوان مثال در انبارهایی که تنوع محصولات زیاد نیست می توان از روش ساده و به ترتیب ورود مواد به انبار کد گذاری انجام شود.

اما در انبارهایی که محصولات دارای تنوع زیادی هستند از روش اعشاری یا دیویی استفاده می شود. اعداد سمت راست و چپ اعشار هر کدام نشان دهنده گروه های فرعی و زیر مجموعه ها است.

انبارها مکانیزه

در این نحوه قفسه بندی انبار کارخانه سیستم کاملا مکانیزه بوده و هر محصول با یک کد مشخص وارد انبار و در محل خود قرار می گیرد. ثبت کد و محل قرار گیری و تاریخ انقضا و هر مورد مهم دیگر در سیستم ثبت و در مواقع لزوم به کار می آید.

انواع قفسه بندی در انبار کارخانه

در کارخانه ها از قفسه بندی های مخصوص که برای این منظور در نظر گرفته شده است استفاده می شود.

  • پالت راک، محصولات بزرگ برای این نوع قفسه بندی مناسب تر هستند. بهینه سازی فضای انبار و بالا بردن مقاومت قفسه ها از ویژگی های این نوع است.
  • قفسه بندی بازویی، این نوع قفسه بندی کانتی لور نیز شناخته می شود بیشتر برای محصولاتی نظیر لاستیک خودرو و یا کفپوش و موکت و اشیای رول قابلیت استفاده دارند.
  • قفسه بندی پیچ و مهره ای، این نوع بیشتر برای نگهداری محصولاتی نظیر کتاب، لوازم اداری و امثال آن مناسب است.
  • قفسه بندی راک کفپوش، این نوع برای نگهداری محصولاتی که از وزن متوسط برخوردار هستند مناسب است. در این نوع کفپوش بر روی بازوها قرار گرفته و محصولات بر روی این کفپوش ها قرار می گیرند.
  • قفسه بندی خود راهرو، محدودیت در فضای انبار برای این نوع قفسه بندی مناسب است.

برای طراحی و ساخت انواع قفسه بندی و مشاوره برای نحوه قفسه بندی انبار کارخانه می توانید به سایت ما مراجعه فرمایید. کارشناسان در این سایت آمده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

نحوه قفسه بندی انبار کارخانهنحوه قفسه بندی انبار کارخانه 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
جهت ثبت درخواست خود برای قفسه بندی فضاسازان امین بر روی دکمه روبرو کلیک نمایید.
6LdUFzscAAAAANjBBYAwM-M5LGZ5P6wGdX-KZqwC