Fa En

قفسه بندی انبار و مزایا و معایب آن چیست

23 اسفند ، 1398
گروه فضاسازان امین

معرفی قفسه بندی انبار به همراه مزایا و معایب آن

قفسه بندی انبار یکی از مهمترین و ضروری ترین تجهیزات مورد نیاز در انبارهای بزرگ فروشگاهی، کارخانجات و دیگر مکان های عرضه کننده محصولات مختلف می باشد. استاندارد قفسه بندی انبار، از خدمات بسیار پرطرفدار شرکت های فضاسازی و طراحی ساخت و نصب سیستم های قفسه بندی در نقاط مختلف کشور می باشد که با پیروی از اصول خاصی انجام گرفته و در بهبود بخشیدن به فضای انبار، به ویژه انبارهای کوچک بسیار موثر و کارآمد خواهد بود. امروزه استفاده از قفسه های بزرگ و کوچک در طراحی خاص با انواع جنس، رنگ و اندازه های متفاوت از اقدامات مهم و اولیه در نظم بخشیدن به فضای انبارهای بزرگ و کوچک است.

قفسه بندی انبار چیست؟

قفسه بندی انبار یکی از روش های نوین و پرکاربرد طراحی سازه می باشد که توانسته است مشکلات روی هم انباشته شدن بار، تجهیزات و محصولات مختلف کارخانه ای، فروشگاهی و مراکز پخش عمده محصولات مختلف را برطرف نموده و ضمن فراهم سازی یک فضای مناسب، بزرگ و قابل استفاده، تاثیر فوق العاده ای در نظم بخشیدن و مرتب نمودن طبقه بندی و چیدمان اصولی تجهیزات و کالاهای داخل انبار داشته و با استفاده از قفسه بندی های مختلف انبار در سبک و انواع متنوع، می توان محصولات داخل انبار را بر اساس کد، حروف و ارقام مختلف طبقه بندی نموده و بر اساس تقاضا و نیاز مشتریان و شرکت های عرضه کننده، آنها را بارگیری، پخش و عرضه نمود. با استفاده از قفسه بندی انبار کوچک، می توان یک فضای کوچک، محیطی مرتب، بزرگ و بسیار عالی خلق نموده و انجام امورات انبارداری و انبارگردانی را برای کارگردان مشغول به کار در این مکان ها، تسهیل نمود.
قفسه بندی انبارهای بزرگ، ایده ای بسیار عالی و مورد استقبال بوده که در چند سال اخیر توانسته است فضای بسیار کاربردی و مناسب را به منظور انبار کردن تجهیزات به ویژه در انبارهای خیلی بزرگ به آسانی فراهم نماید. دقت به نوع قفسه ها، وزن آنها و محل قرار گیری آن ها از مسائل بسیار مهم و قابل توجه در طراحی و نصب قفسه ها در انبار می باشند که نیاز به یک فرد مجرب و کاربلد داشته و توسط مهندسین و افراد با تجربه در شرکت های فضاسازی، طراحی و نصب قفسه های مختلف در فضاهای کوچک و بزرگ خواهد داشت.

معرفی قفسه بندی انبار به همراه مزایا و معایب آن معرفی قفسه بندی انبار به همراه مزایا و معایب آن

مراحل قفسه بندی های انبار

نخستین مرحله در ساخت و نصب قفسه های انبار، ارزیابی فضا در محیط انبار می باشد که توسط مهندسین سازه و مسئولین مشغول به کار در شرکت های فضاسازی انجام می گیرد. در مرحله بعد، جنس قفسه ها انتخاب شده، برش ها آغاز گردیده و رنگ بندی برای قفسه ها انجام می شود. در مرحله آخر، آماده سازی، سوار کردن قفسه ها و نصب آنها در فضای انبار توسط کادر مسئول این کار انجام خواهد گرفت. باید توجه داشت قیمت ها و هزینه های پرداختی به منظور قفسه بندی انبار، بسته به جنس و فاکتورهای دیگر متفاوت می باشد.

مزایا و کاربردهای قفسه بندی در انبارهای بزرگ

یکی از مهم ترین مزایای استفاده از قفسه بندی در اندازه های مختلف، ایجاد نظم و ترتیب در فضای داخلی انبار ها به ویژه انبارهای بزرگ و فضا دار است. ذخیره سازی و نگهداری کالاها و تجهیزات موجود در انبارها در فضایی بالاتر از سطح زمین به منظور کاهش نفوذ رطوبت در آنها، قرار گیری در سطوحی مناسب و مطمئن به منظور کاهش صدمات و خسارات وارد شده به محصولات و کالا ها از مزایای بسیار مهم در نصب قفسه های انباری می باشند. جداسازی و طبقه بندی تجهیزات موجود در انبارهای بزرگ به منظور تسهیل درجا به جایی، فاکتور کردن موجودی های انبار و بار زدن محصولات و کالا ها از دیگر مزایای مهم و بسیار اساسی در نصب قفسه های انبار می باشد. به شکل کلی می توان گفت کاربردهای مختلف نصب قفسه های انباری در چند دسته کلی تقسیم بندی می شود

مزایا و کاربرد قفسه بندی در انبارهای بزرگ مزایا و کاربرد قفسه بندی در انبارهای بزرگ

  • استفاده و بهره گیری از مکان ها و فضاهای کوچک به منظور استفاده بهینه و موثر
  • از بین بردن محدودیت های جا گیری و روی هم گذاشتن محصولات در فضاهای بدون قفسه
  • تسهیل دسترسی به تمامی تجهیزات و محصولات موجود در قفسه های انبار
  • امکان ایجاد نظم و ترتیب، دسته بندی و طبقه بندی کردن تجهیزات انبارداری

انواع قفسه بندی انبار چگونه است

قفسه بندی انبار های مختلف بسته به فضای انبار، نوع تجهیزات و بارهای انباشته شده، وزن بارهای انباشته شده و حجم محصولات انبار شده کاملا متفاوت بوده و به اشکال مختلفی انجام می گیرد. امروزه بیشتر شرکت های فضاساز، قفسه بندی انبارهای مختلف را بر اساس نوین ترین و به روز ترین متدهای سازه در اروپا انجام گرفته و احتیاج به پرداخت هزینه های متفاوتی نخواهد داشت. به منظور انجام این کار می توان به شرکت های مختلف فضاسازی مراجعه نموده و با ارسال تکنسین و کادر دوره دیده و طراحان مجرب به انبارهای مورد نظر شما،نوع قفسه ها، تعدد آنها و نحوه نصب قفسه های انبار مشخص خواهد شد.

معایب نصب قفسه های انبار

معایب اصلی قفس بندی انبار، بستگی به جنس و نوع قفسه های انتخاب شده خواهد داشت و در صورت استفاده از قفسه های آهنی و فلزی به ویژه در مکان ها و انبارهای مرطوب، احتمال زنگ زدگی و پوسیدگی بسیار بالایی در این نوع از قفسه ها وجود دارد و احتیاج به رسیدگی و ترمیم دائمی خواهد داشت. از دیگر معایب قفسه بندی انبار، محدود کردن فضای رفت و آمد انبارداران و سایر کارگران بوده که احتیاج به نصب و طراحی بسیار مناسب با توجه به فضای مورد نظر خواهد داشت. احتیاج به استفاده دائمی از بالابرها و جرثقیل های سقفی به منظور پایین آوردن بار و کالاهای قرار داده شده در قفسه های بالایی انبار نیز شکل بسیار شایع قفسه بندی انبارها می باشد.  

کد انبار چیست؟

یک انبار برای همکاری با شرکت های بزرگ صادرات و واردات باید از سامانه جامع انبار ها اقدام به دریافت یک کد یا شناسه یکتا نماید. این سیستم جامع برای مراکز نگهداری کالا با هدف مدیریت بهتر ورود و خروج کالا، کنترل میزان ورودی و خروجی کالا از مرز، شفاف بودن اطلاعات کالاها و مدیریت بهتر موجودی انبار ها در فرآیند تامین شفافیت یک تجارت رسمی در کشور کمک می نمایند. شما با عضویت در این سامانه کد انبار یا شناسه انبار دریافت می کنید که برای یکپارچه شدن مدیریت انبار ها در سطح کشور مفید و لازم است. 

معرفی انواع قفسه بندی انبار معرفی انواع قفسه بندی انبار

برای دریافت اطاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
جهت ثبت درخواست خود برای قفسه بندی فضاسازان امین بر روی دکمه روبرو کلیک نمایید.
6LdUFzscAAAAANjBBYAwM-M5LGZ5P6wGdX-KZqwC