خسارت به قفسه های انبار از جمله خساراتی است که به سختی می توان آن را جبران نمود. شاید در مواقعی هم حتی نتوان آن را جبران کرد. در این مقاله ما علت هایی را که باعث ایجاد صدمه و خسارت به قفسه های انبار می شود را مورد بررسی قرار می دهیم.
همیشه نگهداری از هر چیز مستلزم رعایت نکاتی است که توجه به این نکات افراد را از ایجاد خسارت های جزئی و یا کلی دور می دارد. در نگهداری از قفسه ها در انبار نیز باید اصولی رعایت شود تا به این قفسه ها خسارت وارد نشود. زیرا در بعضی از مواقع ایجاد خسارت باعث هزینه های گزافی می شود و چه بسا در بعضی از وارد این خسارات را نمی توان جبران نمود. در ادامه به عواملی که باعث ایجاد خسارت در قفسه های انبار می شود می پردازیم.
در نظر نگرفتن تحمل بار باعث آسیب دیدگی قفسه ها و یا فرو ریختن قفسه ها می شود. این مورد همیشه یکی از مهمترین عواملی است که باعث ایجاد خسارات شدیدی به قفسه ها می شود. در بعضی از مواقع با فرو ریختن یک قفسه در انبار قفسه های دیگر نیز به صورت سلسله وار بر زمین می ریزند و خسارات ناشی از این کار بسیار جبران ناپذیر است.
هنگام بارگذاری در قفسه ها از افراد مبتدی استفاده نکنید. این گونه افراد قبل از قرار گرفتن بار در قفسه ها لیفتراک را خالی می کنند. در اثر ضربه های ناگهانی به قفسه ها باعث کم شدن عمر آن و یا شکستن قفسه می شود. این عمل نیز باعث خسارت به قفسه های انبار می شود.
این کار در انبارهای کوچک بسیار متداول است. برای استفاده از فضای بیشتر افراد اقدام به جوش دادن قطعات بر روی فریم قفسه ها می کنند. در این صورت فشار بر روی قسمت پایین قفسه بیشتر شده و ایجاد خسارت در قفسه ها می کند.
ریزش مواد خورنده بر روی قفسه
همیشه باید مواظب باشید تا مواد خورنده بر روی قفسه ها نریزد. این کار اتصالات را در قفسه ها از بین می برد و در مدت کوتاهی باعث خسارت در قفسه های انبار می شود.
در صورت بروز خطر و ایجاد خسارت به این قفسه ها باید ابتدا در نظر گرفت که اینگونه خسارات در اثر چگونه اتفاقاتی پیش آمده است. در مواردی که انبار دار و کارکنان انبار تمام جوانب را در نظر گرفته باشند و خسارت در اثر درست اجرا نشدن قفسه بندی باشد. شرکت تولید کننده قفسه ها مسئول تمام خسارات وارده است. اما در صورت اهمال و کوتاهی افراد در انبار مشکل ایجاد شود باید فرد خسارت زده این خسارات را جبران نماید. مثلا در موارد بالا اگر در صورت استفاده از قفسه ها با تحمل بار زیاد این اتفاق پیش آید باید مسئول انبار و مدیر آن خسارات وارده را جبران نمایند. در صورت عدم اطلاع این افراد و انجام خودسرانه توسط کارگران جبران خسارت بر عهده این افراد است. از صورتی که قفسه ها از جنس نامرغوب تهیه شوند و یا خوب به محل اتصال وصل نشده باشند شرکت در قبال خسارات وارده مسئول خواهد بود.
در صورت دقت نکردن در ریزش مواد خورنده بر روی قفسه ها فقط افراد انبار مسئول هستند. اما در صورت جوش دادن قطعات اضافی بر روی قفسه ها باید مدیریت انبار در صورت ایجاد خسارت جوابگو باشد.
بهتر است برای جلوگیری از ایجاد هرگونه خسارت به قفسه های انبار قبل از وقوع اتفاق با شرکت تولید کننده قفسه ها مشورت شود. تا در صورت نیاز به ایجاد فضای اضافه و یا بلندتر کردن قفسه ها این کار با محکم نمودن پایه های قفسه ها و در امنیت کامل انجام شود. در این صورت از بروز هر گونه اتفاق و خسارت به قفسه های انبار جلوگیری می شود.